Hervé Martijn

2013 Selection

 

 

 

hockeys hervé martijn

Does anyone knows how I make hickeys go away FAST ? 70-100cm

 

 

 

lonely herve martijn martyn 60op85cm

Even the see feels lonely at times 60-85 cm

Het bestaan van "de werkelijkheid " is wellicht enkel een gedachte. Schilderkundig zoek ik precies de grenzen op tussen droom en realiteit, tussen heden en verleden, tussen herinnering en vergetelheid. Dit levert zowel een bevreemdend als een dejà-vu-gevoel op.

 

 

wear the old cloths and buy a new book herve martijn

Wear your old cloths and buy a new book II . 100/120cm

 

 

 

 

searching dreams herve martijn

Searching dreams 60-85cm

Martijn heeft voldoende aan het interieur als vindplaats voor zijn beelden. Deze ‘voyage autour de ma chambre’ is bij hem een reis door een droomwereld die ons via sensuele beelden wordt ontsluierd. Mysterieuze verwijzingen naar verhalen die zich laten raden. Johan Vancauwenberge . dec 2013

 

 

 

finally bleading girl menstruation herve martijn

Finally bleading 60/85cm

Wekt Hervé Martijn niet de indruk je in een parallelle droomwereld binnen te leiden? Verrassend, herkenbaar en toch onverwacht? Zijn werk ontstaat uit een psychologische complexiteit, die wordt uitgefilterd en tegelijk ravissante en heel intrigerende beelden tot stand brengt. In zekere zin brengt de kunstenaar een synthese van de eigentijdse moderne figuratie. Johan Vancauwenberge . dec 2013

 

herve amrtijn try

Birds born in a cage think flying is an illness. 90/120cm* quote van Alejandro Jodorowsky (Chileens regisseur en auteur)

Een jongeman kerft de tekst "Birds born in a cage, think flying is an illness" op zijn borstkas. De mens die zich bewust wordt van de relativiteit van zijn denken...

Dagelijks krijgen we een overdonderende informatiestroom binnen van zintuigelijke waarnemingen. Elke dag opnieuw moeten wij deze informatie gaan selecteren, organiseren en interpreteren. De perceptie van dit alles noemen wij REALITEIT. Wat me opvalt is dat deze perceptie sterk wordt gekleurd door je eigen levensgeschiedenis, je persoonlijkheid, je culturele achtergrond, je opvoeding en zo veel meer... Je perceptie wordt met andere woorden beïnvloed door je verleden.

In vorige brochures heb ik vaak op een bijna didactische manier proberen te argumenteren waar ik mijn beelden zoek, hoe ik ze vaktechnisch benader enz... maar misschien was dat verkeerd.... Ik ga immers bewust op zoek naar die "beelden" die stil maken. Beelden die je moeilijk kan omschrijven, die raadselachtig, dubbelzinnig en moeilijk vatbaar zijn. Die beelden achteraf ontleden en vertalen is dus eigenlijk verkeerd. Het doet alleen maar afbreuk aan het uitgangspunt.

Ontroering kan ik uiteindelijk toch niet met verstandelijke argumentatie overbrengen. Ik hoop dus alleen... dat hier en daar een gelijkgestemde iets "herkent ...." in datgene wat ik niet kan verwoorden. h.m.

 

 

HERVE MARTIJN STEPPS GERHARD RICHTER

Blind faith 100/150cm

 

 

 

herve martijn vulnerability from the veil to the unveil

From the veil to the unveil. 70-100 cm

Aangaande het vluchtige van het aardse zijn heeft Hervé het in onze gesprekken over de Duitse schilder Gerhard Richter die aandacht heeft voor het tijdelijke dat een vergeeld fotobeeld in zich draagt en de poging van diezelfde Richter om dit eens weergegeven vergeelde nu-moment boven de tijdelijkheid van het bestaan te verheffen, als een wanhopige getuigenis van de mens om door te dringen naar de waarom-vraag van het aardse bestaan. Ludwig Allaert.

 

 

wear your old cloths book herve martijn dreaming

Wear your old cloths and buy a new book 70/100cm

 

‘Introspectie mag letterlijk ‘naar binnen kijken’ betekenen, vanaf een bepaalde graad van verfijning is het een methode die de ‘ervaringen van anderen insluit’ en dus juist naar buiten is gericht. Douwe Draaisma