Hervé Martijn

 

 

Auto-portraits 2012 .

 

 

martijn hervé

When doctors use stethoscopes to listen to your hart, what are they listening for? 70-100 cm

In mijn recent werk werd ik geïnspireerd door de fragiele « hoorsculpturen » van beeldend kunstenaar Baudouin Oosterlynck. Het bezoek aan deze interactieve tentoonstelling in het MAC's ( Site du Grand Hornu december 2011) was een bevreemdende ervaring. Het fascineerde me dat elke bezoeker individueel, met behulp van een stethoscoop, zijn eigen « geluidscomposities » kon samenstellen. Een aantal van mijn recente schilderijen verwijzen duidelijk naar deze geluidsinstallaties, die het « intieme luisteren » bevorderen. h.m.

Door zelfportretten te maken waarin onvertaalbare emotie zichtbaar wordt kan de emotie worden losgelaten. Dat loslaten van de emotie door verbeelding werkt als het ontspannen van een te strak gespannen veer. Op de korte termijn kan kunstbeoefening kalmeren door introspectie en op lange termijn kan beeldende kunstbeoefening inzicht geven door retrospectie. Beeldende kunstbeoefening is hiermee een preventief middel om interpersoonlijke conflicten zichtbaar te maken en te accepteren en de emotionele disbalans te herstellen. Janita ter Veen

 A descernable marker of what has been... 120x90 cm

 

 

 

It's a mystery... how over decades, this fragile image will may be travel thousands of kilometers, to turn up eventually in a small galery somewhere in Paris. 70-100cm

 

 

hervé Martijn Vulknerable and decidedly non-heroic

Vulnerable and decidedly non-heroic. 90-120 cm

Aanvankelijk vertrok ik van oud fotomateriaal, maar ondertussen ben ik zelf aan het fotograferen. Nu zet ik mijn beelden in scène, maar uiteindelijk onderzoek ik steeds dezelfde thematiek; de kwetsbaarheid van “het mens-zijn”.

 

 

the thougt alone , martijn herve

The thought alone would suffice 90-120cm.

Een compositie uit 2011 (met dezelfde titel, uit de reeks "Portraits vulnerability" formaat 50-70cm) werd opnieuw in scène gezet, maar ditmaal als zelfportret op een formaat van 90-120cm..

 

 

portrait

Le magasin du savoir 90/120 cm